当代酒店白衣极简的设计Contemporary Hotel Whit Minimalist Desi

Originally built in the 1930’s, Das Stue’s diplomatic legacy is evident in the heritage building’s stately architecture and modernist facade, designed by German architect Johann Emil Schaudt and inspired by Danish classicism. Located in Berlin’s diplomatic quarter, Das Stue was renovated to invoke a calming ambiance, with open spaces and contemporary minimalist design. The Potsdam-based firm Axthelm Architekten added a new wing on the building’s former back courtyard, which is clad in a floral patterned photo concrete surface acting as an elegant counterbalance to the rough dressed stone of the main building.

While Patricia Urquiola artistically directed and designed all public spaces and fluidly integrated shared spaces such as the lobby, cocktail bar and restaurants, LVG ARQUITECTURA finalized the interior room and suite design. Das Stue’s daylight spa, which opens its doors to the courtyard when the first rays of sunlight emerge, offers three treatment rooms, an indoor swimming pool, as well as a glass sauna and gym. In addition to the wellness center, two intimate library lounges offer guests a private and elegant retreat to relax.

Each of the 80 guestrooms is outfitted in subdued modern  decor that emphasizes polished surfaces and rich fabrics. The rooms are designed to recall the open spaces of villa environments, complemented by high ceilings, hardwood floors and views of the adjacent Tiergarten; 11 rooms feature terraces and balconies.

   


评论

© 『设计源自生活』Design TU | Powered by LOFTER